USA

Om je klant extra beleving en inspiratie mee te kunnen geven voor zijn vakantie in de Verenigde Staten, hebben we tips, een aantal routes, informatie over tolwegen en one ways, een overzicht met alle choice stations en een Sunny Guide vol praktische informatie voor je verzameld.

Sunny Guide

In de Sunny Guide hebben we praktische feiten en wetenswaardigheden over het vakantieland van je klant verzameld. Met handige tips voor onderweg, aanvullende informatie over verzekeringen, toeristische informatie en belangrijke verkeersregels. Download de Sunny Guide voor de USA

Choice stations

Op luchthavens in de USA en Canada heb je zogenaamde autohuur choice stations. Dat betekent dat je klant zelf kan kiezen uit alle beschikbare auto´s uit de geboekte categorie. De auto´s zijn open, dus je klant kan ze van binnen en buiten keuren voordat hij een keuze maakt. Heeft hij zijn favoriet gevonden, dan draait hij de sleutels die al in het contact zitten om en meldt zich voor de registratie bij de verhuurder. Klik hier voor een overzicht van alle choice stations.

Vakantietips USA

'The city that never sleeps', de Grand Canyon, American diners, het meestbezochte stadspark van the US, lange en stoffige wegen... Waar denk jij aan bij de USA? Zo groot als het de staat is, zo veelzijdig is het ook!

Om een beetje wegwijs te raken en om enige orde in de chaos te scheppen, mag je onze vakantietips zeker niet overslaan.

vakantietips new york usa met de auto

New York

Als je in New York bent mag een bezoek aan Ellis Island en 'Lady Liberty' niet ontbreken. Het uitzicht op de skyline van Manhattan is indrukwekkend.

Autoroutes USA

Stoere cowboys, woeste natuurgebieden, witte stranden, bruisende metropolen... Je vindt het allemaal in de USA. Alles zien tijdens één vakantie is onmogelijk. Kies dus voor een rondje West-Amerika, de echte Route 66 of voor de stranden in Zuid-Florida.

Autoroute Noordwest USA en Canada

Noordwest USA en Canada

Met de kosteloze grensoverschrijding naar Canada kun je de mooiste plekken ontdekken van zowel de USA als Canada. Twee vliegen in een klap!

Autoroute Californië, Nevada en Utah USA

Californië, Nevada en Utah

In het westen van Amerika kun je in twee weken tijd alle jaargetijden meemaken. Deze route voert je van San Francisco naar Salt Lake City.

Autoroute rondje West-Amerika USA

Het ultieme rondje West-Amerika

Een combinatie van wegen die je meevoert langs alle hoogtepunten van het Wilde Westen, zoals: San Francisco, de Pacific Coast, LA, San Diego, The Grand Canyon, Vegas...

Oneway USA

Autoverhuurbedrijven berekenen (bijna) altijd toeslagen als de auto op een andere locatie dan de afhaallocatie ingeleverd wordt. Sunny Cars biedt echter ook gratis one-way mogelijkheden in de Verenigde Staten!

Welke one-ways zijn gratis?

  • Alle one-ways binnen Californië
  • Alle one-ways binnen Florida
  • Tussen Seattle en Los Angeles
  • Alle one-ways binnen Californië (in de maanden juli en augustus betaal je wel een toeslag)

Zoals je ziet, zijn binnen de staten Californië en Florida alle ‘one-way trips’ gratis! Rij bijvoorbeeld van Los Angeles naar de Grand Canyon. En dan via Las Vegas naar Yosemite National Park. Om vervolgens de reis te beëindigen aan de kust in multi-culti stad San Francisco. Of bezoek in Florida de vele pretparken, zoals Disney World, Sea World, Universal Studios en het Kennedy Space Center tijdens de reis van Miami naar Orlando.

Uiteraard zijn er ook andere bestemmingen voor een ‘one-way trip’. Het enige wat je hoeft te doen, is bij de reservering aangeven dat je de auto op een andere locatie wenst in te leveren.

Je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met Sunny Cars door te bellen naar +31 (0) 23 - 5 699 696. We helpen je graag met het plannen van de ideale reis.

Tolwegen in de USA

Ook in de USA moet je soms betalen voor een stukje asfalt. Om moeiteloos de poortjes te kunnen passeren kun je bij de verhuurder ter plaatse kiezen uit verschillende betaalmethodes. Natuurlijk is het ook mogelijk om te betalen met cash, houd er wel rekening mee dat je moet betalen met muntgeld in plaats van biljetten:

Toll Pass Device (TPD)

De TPD is te huur op luchthavenstations in het noordoosten van Amerika. De kosten per dag voor het huren van een TPD vind je in de huurvoorwaarden. Hiermee worden de tolkosten automatisch van uw creditcard afgeschreven en hoeft u dus geen tol op de weg zelf te betalen.

Toll Pass Automatic

Met de TPA kunt u kiezen of u op de tolweg of achteraf betaald. Voor iedere dag dat er op een tolweg is gereden zonder daar de tol te betalen wordt er door de verhuurder Tollpass Convenience Charge (TCC = administratiekosten) in rekening gebracht. De exacte kosten hiervan vind je in de huurvoorwaarden. De niet-betaalde tolkosten worden ook van de creditcard afgeschreven. U ontvangt een overzicht per mail/post.

Toll Pass Waiver (TPW)

Dekt per dag alle tolkosten in Chicago. De exacte hoogte van de kosten vind je in de huurvoorwaarden.