Is een creditcard op bestuurdersnaam verplicht?

Zonder geldige creditcard kan je klant geen waarborg achterlaten en zal de lokale partner geen auto mee willen geven. Je klant dient zich te identificeren met de bijbehorende pincode. Als hij die is vergeten, kan de plaatselijke autoleverancier geen waarborg blokkeren of afschrijven. Logisch: de lokale autoleverancier wil enige zekerheid. De klant krijgt immers een product mee dat een waarde vertegenwoordigt van gemiddeld € 20.000,- en dat ook nog eens mobiel is. Lees: zo de grens over kan. Soms kan bij hoge uitzondering, in de informatiebladen vind je wanneer dit mogelijk is, een waarborg cash worden betaald. Die mogelijkheid komt echter steeds minder voor.

De creditcard op naam van de hoofdbestuurder is een strenge voorwaarde voor de lokale partner om de auto mee te geven aan de klant. Over het algemeen kun je dus niet even makkelijk wisselen met een andere creditcard op naam van een medereiziger of wisselen van hoofdbestuurder. Je kunt dit alleen vooraf via Sunny Cars doen.

Uitzondering: ons Geen waarborgpakket en Premium Pluspakket, waarbij je geen creditcard of contante waarborg hoeft te betalen, omdat Sunny Cars garant staat voor je.